Hamarosan nyitunk! Budapestre

07-02

A Nyitva! Kiadó Üzletek Fesztiválján (2014. szeptember 19 – október 19.) régóta kiadatlan budapesti üzlethelyiségek nyílnak meg egy hónapra és telnek meg élettel.

A helyiségekbe beköltöző, feltörekvő kezdeményezések nagyobb elköteleződés nélkül próbálhatják ki egy bérelt üzlethelyiség előnyeit. A régóta parlagon heverő terek felélednek, felfedve a bennük rejlő lehetőségeket.

A fesztiválon résztvevő önkormányzati- és magántulajdonosok egy személyes, bizalmi kapcsolaton alapuló, újszerű ingatlanközvetítésre mondtak igent, mikor felajánlották kiadatlan helyiségüket. A beköltöző projektek palettája rendkívül színes: az utcai jelenlét nem csak a kiskereskedelem vagy vendéglátás számára jelenthet egyedülálló lehetőséget, de a társadalmi és kulturális vállalkozások számára is.

A tulajdonosok és beköltözők mellett a fesztivál egy harmadik szereplőnek is vitathatatlan nyereséget hoz: Budapestnek. Hiszünk benne, hogy az a város, ahol a lakosság használhatja és kihasználhatja a mellőzött erőforrásokat, egy fenntartható város, ahol teret kap a közösség, a tudás és a kreativitás.

Szeretettel várjuk programjainkra és helyszíneinkre mindazokat, akik szintén hisznek vagy szeretnének hinni ebben!

A fesztivál a Fővárosi Önkormányzat és a Kortárs Építészeti Központ közös szervezésében valósul meg.

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.