Helyiségtulajdonosok még jelentkezhetnek!

190 projektötlet érkezett felhívásunkra. Ha kiadó üzlethelyisége van és nyitott a jó ötletekre, még csatlakozhat programunkhoz!

NYITVA! Kiadó üzletek fesztiválja

Az egy hónapra megnyíló üres utcai helyiségekben szervezetek, projektek és intézmények próbálhatják ki magukat egy-egy hétig vagy akár egy teljes hónapig, olyan tevékenységeket mutatva be a nagyközönségnek, amelyek tartósan értéket tudnak teremteni a helyi közösség és a város számára.
A helykereső kezdeményezések így jelentős elköteleződés nélkül próbálhatják ki elképzeléseiket, üzleti stratégiájukat, növelhetik meg közönségüket.

Ez lehetőséget ad az üzlettulajdonosoknak is, hogy megismerkedjenek olyan inspiráló kezdeményezésekkel, amelyek akár hosszútávon is bérlőikké válhatnak, illetve, hogy láthatóvá tegyék régóta kiadatlan ingatlanjukat.

Kiknek a jelentkezését várjuk?

Szervezetek, projektek, intézmények,
amelyek egy üres üzlethelyiséget megtöltenének egy hétre, vagy akár egy egész
hónapra tartalommal és élettel, amelyek szeretnék megmutatni, hogy milyen többletérték létrehozására képesek az utcai megjelenés vagy épp egy közös munkatér segítségével.

Helyiségtulajdonosok,
akik régóta kiadatlan ingatlanjukat láthatóbbá tennék és szívesen megismerkednének izgalmas projektekkel, amelyek hosszútávon akár bérlőikké is válhatnak.

​Helyszínek

Földszinti (esetleg: félemeleti / alagsori), utcai (esetleg: udvari), üresen álló budapesti, minimális infrastruktúrával (áramvételi lehetőség, zárhatóság) ellátott, felújítandó / felújított üzlethelyiségek. (Szervezés alatt!)​

Jelentkezés

Projekteknek: 2014. július 2., éjfél LEJÁRT!
Tulajdonosoknak: 2014. július 25.​, éjfélig meghosszabbítva

​A felhívás részleteit és a jelentkezés feltételeit tartalmazó dokumentum letölthető itt, kérjük a jelentkezés előtt olvassa el figyelmesen!:
nyitva_felhivas_2014_uj

Jelentkezési űrlap:
Projekteknek elérhető itt.
Tulajdonosoknak elérhető itt.

Zsűrizés

A zsűri 2014. július 15-ig dönt a beérkezett projektötletekről, ezt követően minden jelentkezőt értesítünk az eredményről.

A zsűri tagjai:
Finta Sándor, Budapest főépítésze, Rögtön jövök! programvezető
Kádár Bálint, építészmérnök, a KÉK elnöke
Polyák Levente, városkutató, a KÉK Lakatlan programjának alapítója
Schanz Judit, városszociológus, a KÉK Lakatlan programjának munkatársa
Szerdahelyi-Németh Klára, településmérnök, a Rögtön jövök! program ötletgazdája
Ughy Attila, Városképvédelmi és Városfejlesztési Tanácsnok, Rögtön jövök! programvezető

Szervezők

Ebben az évben először kerül megrendezésre a Nyitott üzletek fesztiválja. A szervezők, Budapest Főváros Önkormányzata és a Kortárs Építészeti Központ két éve dolgoznak azon, hogy a főváros parlagon heverő, régóta kiadatlan ingatlanjai gazdára találjanak, hogy hozzáférhetővé váljanak helyet kereső kulturális, közösségi, innovatív kezdeményezések számára, így járulva hozzá egy-egy környék, városrész fejlődéséhez.

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.