Vendégünk: Christian Hermansen és Barbara Elisabeth Ascher (Oslo, Norvégia)

Február 14. (péntek) 10.00-18.00 / workshop (angol-magyar)
Február 14. (péntek) 19.00-20.00 / előadás (angol)
Helyszín: Rögtön jövök! Projekt Galéria
1052 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16.

Vendégünk Christian Hermansen-Cordua, az Oslo School of Architecture and Design (AHO) professzora és Barbara Elisabeth Ascher, az AHO munkatársa.

WalktheLine_complete

hermansenChristian Hermansen-Cordua építész, várostervező (Oslo, Norvégia). A nemzetközi SCIBE (Hiány és kreativitás az épített környezetben) projekt tagjaként kutatja a szűkösség és bőség (mindkét irányú), hirtelen bekövetkező változásának társadalmi hatásait és ezek építészeti, design vonatkozásait. Egyetemi oktatóként célja, hogy hallgatói testközelből ismerhessék meg ezeket a helyzeteket, illetve hogy a terveiket saját maguk kivitelezzék a időbeli és anyagi keretek szűkössége, illetve a helyi környezeti adottságok kihívásait leküzdve. “Hiány és kreativitás a X. szélességi fokon” c. kurzussorozatán (pl. scl33.aho.no) világszerte terveznek és építenek szociálisan érzékeny installációkat diákjaival, jelenleg egy közösségi házat a 2010-es földrengés sújtotta chilei Pumanque-ban. A SCIBE projekt részeként 2011-ben tartott kurzusán hallgatóival a több mint 30 üresen álló oslói középület lehetséges köztes hasznosításaira dolgoztak ki terveket (scarcityinabundance.wordpress.com).

ascherBarbara Elisabeth Ascher építész, várostervező. 2006-ban szerzett diplomát a Bauhaus Egyetemen, dolgozott Ausztriában, Egyiptomban és Norvégiában, ahol nemrégiben csatlakozott az Oslo School of Architecture and Design doktori iskolájához, kutatási területe a támogatott bérlakás program Oslóban.

 

 

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.